29 Eylül 2015 Salı

''DİL VARLIĞIN EVİDİR''

Martin Heidegger, '' dil varlığın evidir''der. Blog yazarı olarak bu nedenle aldığımız eğitim alanları dışında blog yazarlığında amacımız kendimize ayna tutmak...Günlük tutmak gibi de diyebiliriz. Hepimizin şu ya da bu şekilde keşfettiğimiz veya keşfedemediğimiz hayat felsefesi içinde amacımız günlük hayatı harmanlayacak yazılar yazmak...Okuyabilmek...
 Zihnimizde bir soru işareti oluşumu sağlayabilmektir.
Yazarların rolü, konuları, dünya tarihi boyunca değişmiştir. İçinde bulunduğumuz dijital çağ içinde yazarlık sosyal medya araçlarının yaygın kullanımının sağladığı kolaylıklar ile internete ulaştığı an yazarlık birey için başlıyor. Bu yaygın alışkanlık, yazarın işlevinin, kendini ifade etmek istediği düşünce farklılıklarını kelimelerle, görsellerle iletmek.

Yazar, söyleyecek şeyleri olan biridir. Gerçekten de söyleyecek şeyi olan insan geniş çapta bilgiyi, düşünceyi aktarabilecek ve içinde bilgiyi çarpıtan yapılara en az düzeyde yer veren iletişim araçlarını seçerler.

Bu açıdan ele aldığımızda blog yazarının amacı çelişkili durumları yok etmek değil, tersine, bunu olabildiğince kullanmak ve ''dilde varlık'ını, yaşadığı ülkede ve ''dünyadaki varlık''ını ifade edebileceği mecraya ulaşmak. Yaşanmış mutlak değerlerini ve herkese seslenebilen özgürlüğünün gereği yaşanılmış olan evrenselliğini daha fazla insana iletmektir.

Bu açıdan ele aldığımızda dilimiz ve varlığımızla hayatı ve hayatları şekillendiririz.
Blog yazarlığının en öznel yanı ise her insan kendi dünyasını, evrene baktığı düşünce penceresinden paylaşabilmektedir.


Günlük hayatın içinde şöyle diyen insanlarla karşılaşmışızdır.'' Ah! Hayatımı anlatsam, roman olurdu!'' Bu açıdan ele aldığımızda blog yazmaya başladığınızda alın artık sizde bir yazarsınızdır.
Tıpkı, benim gibi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Freud ve Kant İlişkisi

Sigmund Freud, İmmanuel Kant'ı derinlemesine incelemişti ve Kantçı aşkın idealizm teorisini, psikanalitik deneyimin temellerini değerlen...